Gott slut...

...och gott nytt!
Hello!

Kommer DU ihåg vad du gjortde för 10 år sedan? Den 31/12 1999 var jag i Larchmont, New York, och tillsammans med ett gäng andra svenskar hade vi 3-rätters middag, och senare på kvällen åkte vi in till Manhattan. Planen var att gå till Times Square, men det var ju även planen för ett antal tusen andra, så vi kom inte ända fram. Men jag fic tag på lite konfetti i alla fall! Det var en stor grej ju!

Inte lika stort blir det ikväll, men ändå så kommer det att bli skoj! Jag jobbar till kl 14, och efter det ska jag bara hem och vila, piffa och städa lite. Jag ser faktiskt fram emot kvällen jättemycket, det är riktigt roliga tjejer som kommer (och deras killar, men dom känner jag inte såå väl), och alla är jättetaggade! :-)

Nä, nu gör jag ett ryck här på årets sista arbetsdag!

Super!

Idag kände jag mig som Superwoman. Typ.
På mindre än 2 timmar gjorde jag följande:
* gick på stan och fixade lite till nyårsoutfiten (köpte en rosa bolero, ny mascara och nytt "lyxläppglans")
* trängdes på Bolaget och fixade lite vin till pappsen och Breezers till baby
* hämtade pappa och åkte och handlade med honom
* åkte till mamma och slängde i mig 2 pannkakor och hämtade Tindra

Jäklar vilken fart det var på mig alltså! När jag var klar så for jag omkring som ett yrväder hemma också innan jag gick och "varvade ner" på jobbet.
Det är en superlugn kväll ikväll, och jag förbereder lite inför morgondagen då jag också ska jobba. Tur att det är en riktigt kort dag imorgon, jag jobbar mellan 9-14, helt ok faktiskt.

Ikväll när jag kommer hem ska jag
baka brownies (?!) tills imorgon. Alla ska ta med något till oss, lite snacks och sånt, och jag bestämde att jag skulle göra något sött, och vem gillar inte brownies liksom?

Nu ska vi se om jag kan lägga in lite bilder på det jag fick med mig hem!


Ljusrosa bolero från Gina Tricot


"Lyxglans" från Smashbox i färgen Electric (inte 3 st som på bilden dock), 200:- (TACK Madde, skulle inte ha köpt det om jag inte hade presentkort).


Och så mascaran (som så klart INTE är rosa, någon måtta får det väl vara!).

Ikväll ska jag ladda kameran så att jag kan fota massor imorgon kväll!!! :-)
Kramis!

En lista...

Jag tycker att det är så kul med listor, så här kommer en som jag har snott från Kenza (ja, jag läser både hennes och Blondinbella, hihi)!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Japp, men inget konkret som jag kan komma på nu
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade nog inga tror jag
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jaa!! Ganska många faktiskt, men viktigast var Jessica och Anna!
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Jag var på Mallorca i somras, så Spanien svarar jag på den frågan
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Inte som jag kan komma på direkt.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 14:e mars
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag gick vidare med mitt liv efter ett jobbigt uppbrott, och att jag sa upp mig från casinot och bytte jobb till Helex!
9. Största misstaget? Jag har inte gjort något i år som jag har ångrat sådär jättemycket.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte mer än förkylningar, men jag kommer ihåg att jag började året med att gå hem från jobbet på nyårsafton och låg sedad däckad i feber i 2 dagar. Hoppas INTE på en repris i år! 
11. Bästa köpet? Hmm..... jag får återkomma.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder och frisörbesök.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jaa, en massa saker!!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Det är många, men en "plåga" var ju den där "para pa pa pa papa papa paaa", fattar ni? Haha.... Sen kommer jag alltid att tänka på detta år när jag hör "Superhuman" med Chris Brown också.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Hmm..varken mer eller mindre, men jag har "lugnat ner mig" betydligt under detta år
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tagit hand om mig själv bättre, i form av att träna mer.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ältat saker som är utom min kontroll
18. Hur tillbringar du julen? Med mamma och Uffe och min bror och hans dotter
19. Blev du kär i år? Yes!!
20. Favoritprogram på TV? One tree hill och Greys anatomy
21. Bästa boken du läste i år? Hmm... kanske "Marley och jag"
22. Största musikaliska upptäckten? Ingen speciell artist eller grupp, men Spotify är ju fantastiskt!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Kommer inte ihåg
25. Något du önskade dig men inte fick? Ja
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag hade "kalas" i form av pappa, mamma och Uffe som kom och fikade, på kvällen blev jag bjuden på en romantisk middag av hjärtat på Invito
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En till resa kanske, gärna NU!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? H&M
29. Vad fick dig att må bra? Kärleken
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen faktiskt.
31. Vem saknade du? Anna Barthold, min syster, svåger och systerdotter.
32. De bästa nya människorna du träffade? Adam så klart, och så mina nya arbetskamrater, och basketflickvännerna!

Jobbish.

Yes, jag är på jobbet igen.
Jag har varit lite social idag och haft en mysträff med Jessica, Maya och Jenny i Birsta city. Lilla Maya har blivit så stor sedan sist, och hon är HUR söt som helst!! Åh va jag vill ha en egen liten snart!! :-)

Hörrni, nyårsafton kommer smygandes! Som vanligt har jag ingen storslagen plan, men lite planer finns i alla fall. Som det ser ut nu så kommer vi att vara några stycken hemma hos mig och Adam, några från hans lag och deras flickvänner (som jag gillar jättemycket!!). Vi ska mest spela spel, svulla i snacks och bli "shitfaced". Kanske inte Anza och Johan, eftersom hon skulle kunna föda när som helst och han skulle behöva vara körbar OM dom måste upp till BB, och inte Adam heller eftersom han inte riktigt är den som blir "shitfaced" - ever! :-)
Jag ska hålla saker och ting på en lagom nivå, det var ett tag sedan jag festade nu, men några cider och en eller två shots blir det i alla fall! KUL ska det bli! Och faktiskt så har jag ingen outfit-ångest, jag har en massa oanvända kläder som jag ska välja och vraka mellan ikväll när jag kommer hem från jobbet! Adam har match i Stockholm ikväll, så då ska jag passa på att vara tjejig och fixa med kläder, naglar, sminkalternativ osv! Hihi! Kanske blir en liten cider ikväll också, fan va laddad jag blev nu då! Haha!

Nu ska jag väl ta och jobba lite också kanske?
Eller?
Jo, ok då.

Hemma nu.

Ok, nu är jag inte lika irriterad längre.
Pappa är hemma, hans hund är hemma och jag är hemma.

Det kanske var löjligt av mig att bli så störd, men sån är jag, deal with it. Nu ska jag tina upp mina frusna fötter i en varm dusch!

Irriterad. Ja, jag är irriterad.

Hello!
Jag sitter på jobbet. Det har varit ganska skönt att vara här idag, man blir ju ganska seg av att bara vara hemma och äta och dega. Lite stressigt har det varit, jag jobbar själv hela veckan dessutom. Alltså, själv på mitt skift.

Idag blev jag lite irriterad faktiskt. Fånigt kanske, men jag blev rätt irriterad faktiskt.
Så här är det: ikväll kommer min pappa hem efter 10 dagar i Ungern, och jag ska hämta honom på tågstationen efter jobbet. Inget konstigt, eller irriterande med det. Jag har förklarat för pappa att han kanske får vänta en stund innan jag kommer, eftersom jag slutar precis när hans tåg kommer, och så måste jag hem och skotta fram bilen och så vidare. Han är med på noterna.
Men så idag så ringr min telefon, det är ett nummer som jag inte har inlagt, och eftersom jag är på jobbet så gör jag som jag alltid gör när det ringer (och då speciellt från ett nummer jag inte känner till): jag låter det ringa, väntar och ser om dom lämnar ett meddelande, och så ringer jag tillbaka när jag har möjlighet. That's how I do it.
Mycket riktigt, jag fick ett meddelande. Det var från en tant som heter Kerstin som tyckte att jag skulle komma och hämta min pappas hund ikväll. Jahajaa tänkte jag. Det tyckte hon minsann. Jag visste inte ens att pappas hund var hos denna tant, och jag vet inte ens vem tanten är, men tydligen så ska jag hämta hans hund hos henne. Pappas hund har nämligen varit hos hans ex under tiden han har varit borta, och nu verkar "folk" ha bestämt att jag ska åka och hämta honom, och bara liksom ta för givet att jag gör det , utan att ha pratat med mig först.
Självklart ska jag hämta vovven, men det tycker jag inte att man skulle ha antagit. För nu var det bara "kom och hämta honom är du snäll". Man hade väl kunnat ringt igår och förklarat läget och sagt nåt i stil med "så det vore jättebra om du kunde komma och hämta din pappas hund". Jag sa att jag jobbar, och att det förmodligen inte blir förrän 22:30 tidigast.
Tänk om jag inte hade fått igång min bil då. Eller, tänk om jag inte hade haft nån bil alls. För det är inte gångavstånd direkt. Vi snackar Matfors.
Gaah, jag blir riktigt störd över såna här saker! Jag gillar inte när man tar saker för givet, även om det handlar om små saker som denna.

Just nu önskar jag verkligen att jag var hemma i soffan, men det lär dröja till TIDIGAST 23-23:30.... SUCK!!!

Nagelfix!


Detta har jag sysslesatt mig med under tiden Adam är på träning!


Före....


efter!


Klick, klick...

Fasen också att jag har fått en sån dyr vana nu. Jag har ju riktigt fastnat för Cliniques 3-stegs serie, och nu håller min ansiktskräm på att ta slut.... Jag fick ju en massa bra presentkort i julklapp som jag skulle kunna använda mig av för att köpa en ny, men jag känner lite så här att presentkort vill jag använda till att köpa någor lite finare, eller roligare, nåt som jag kanske inte skulle köpa annars. Typ något som jag egentligen inte behöver. Inte ansiktskräm.
Så, jag klickade in mig på
www.feelunique.com och köpte en ny där!


355:- för 125 ml, inte illa faktiskt!
Fast, tänker man efter så är det ju ganska mycket.....men NU slutar jag tänka för en stund!

Adam är på träning, och vi har haft en riktigt slapp dag idag. Jag känner mig fortfarande hängig och inte på humör för något skoj. Så när han gick i väg för en timme sedan så bakade jag årets sista saffranskaka, och nu sitter jag som sagt och nätshoppar lite.
Imorgon ska vi nog ut och "armbågas" lite i Birsta, om jag orkar!

Nu ska jag titta till kakan, sen blir det en dusch!

Snygga handleder!

Japp, jag kommer att ha snygga handleder från och med nu!
Dessa kommer att klä dom:


På vänster handled sitter denna!






Och denna på höger!

Förklyningen är ett faktum.

Fy fasen alltså. Min näsa rinner non-stop och huvudet är tungt. Ibland känns det som att jag har feber, och ibland känns det som jag inte är sjuk alls. Oh well, Adam är på väg hem nu, och bara tanken på det gör mig lycklig!

Jag testade min nya kaffepress i morse, och den var ju hur nice som helst! Jag ska testa med thé lite senare, det lär ju också funka, eller? Jo det tror jag!

Nu ska jag strax åka hem till pappa och vattna hans blommor, bara 5 dagar försent, hehe. Sen ska jag kolla om någon mataffär är öppen, jag måste handla hem lite till en mysmiddag och massa annat gott ikväll när jag och Adis (jag kallar honom Adis ibland, jag tycker att det är supergulligt, hihi) ska fira våran julafton! :-)

Jag återkommer lite senare under dagen!
Puss!

God jul!

Dagen har jag spenderat hos mamma och Uffe! Jag är mätt, mätt, mätt och jag saknar Adam.
Jag fick några få - men JÄTTEBRA julklappar - bland annat megapresentkort både i Birsta, På Stan och på Kicks, och även en fin kaffepress från Bodum som jag längtar efter att inviga imorgon! Och på lördag ska jag och Adam byta julisar och det längtar jag så klart också till! :-)

En sak som inte är så rolig är att jag har blivit förkyld. Näsan rinner och sticks och jag är allmänt hängig. Inte så kul när man äntligen är ledig i 4 dagar, but what can you do liksom? Det är bara att gilla läget...

Här kommer lite bilder från dagen, hoppas att alla mina läsare har haft en fin julafton också!








Haha, den sista bilden är ett gammalt kort på min bror och mig, jag ser ju helt sjukt rolig ut!
Supercool trodde jag säkert att jag var! :-)


Snart julafton!


Våran lilla gran!


Min julklapp till mig själv....


...9 st ögonskuggor från Bare minerals, dom ligger i små formar,
det ser ut som en pralinask!


Jag myser med ett glas Gato Negro...


..och Tindra bara myser, rent allmänt!
I morgon är det julafton! :-)


Nedräkning!

Åh! Nu är det bara 35 minuter kvar tills jag stänger!
Min förkylning har gjort några svängar, från att ha känt mig febrig och trött är jag nu bara trött och snorig och ganska kall, mina händer är iskalla! Jag längtar HEM nu!
Men innan jag kommer hem så ska jag hämta ut ett paket (äntligen har mina ögonskuggor kommit!!!!), handla mat och sedan hämta Tindra - SEN är det soffan och cheeseballs för hela slanten! Kanske ett julbad för Tindra också! Eventuellt.

Åh vad ja längtar hem nu!!!


Proppad med Ipren...

...sitter jag nu på jobbet! Jag känner mig riktigt risig och har en känlsa av att det inte kommer att bli bättre. Blä, men va fan, det är julafton imorgon och då ska jag mysa som fan ovasett om jag är frisk eller inte! :-)
Adam åkte till Stockholm i morse, och det kändes jättetrist. MEN han kommer hem redan på lördag och då ska vi ha våran lilla julafton då! Jag längtar redan jättemycket!

Nu ska jag tända lite ljus här, vi har 6-timmarsljus, och det är 6 timmar kvar av arbetsdagen så det passar ju perfekt!

Jag återkommer lite senare!
Puss!

-22

Eller, -22,4. SÅ kallt var det när jag gick de 184 stegen till mitt jobb kl 06:15 i morse. Myggfritt javisst!

Igår var jag så trött, sååååå trött, och jag tror att dagen kommer att bjuda på en repris! Efter jobbet igår så gjorde jag det stora misstaget att åka till Birsta. Det var världens trafik och packat med folk! Idag tar jag en sväng på stan i stället och fixar det allra sista på Bolaget och en och annan butik. Ikväll är det basket, och förhoppningsvis får Baby spela nu när hans vad känns bättre!
Innan matchen ska jag träffa Jaycee och Edith och planera juldagsaktiviteter! Det ska bli skoj!! Det blir ju tyvärr ingen Barthold-tradition i år... Men man vet ju aldrig... ;-)

Oh well, nu ska jag bita ihop de 4 sista timmarna på jobbet! Kul värre!

Jäklar i min låda!

Nu är det vitt vitt vitt! Ända sedan i lördagskväll så har det snöat - non stop!
I LOVE IT!
Jag bor ju i lägenhet så jag behöver inte skotta! Hihi! Däremot måste jag skotta fram min bil idag, det är ju en annan femma... Jag måste ut till Birsta idag, och jag har även lovat att vattna pappas blommor (han gör det tydligen VARJE måndag).
Adam kom hem med en liten gran i lördags, och den måste ju pyntas!! Jag har ingen julgranspynt!! Gaah.... Så det är min mission idag. Det och HYACINTER som jag fortfarande inte har köpt. Dåligt Jonsson.

Så där, dagens korta inlägg är avklarat.
See you when I see you!

Jag önskar mig:

* en hårstylist
* en makeup-artist
* en manikyrist (heter det så?)
* en personlig tränare
* en kock
* en städerska

Så klart skulle alla vara gratis och alltid tillgängliga. Så klart.
Är detta för mycket begärt?

;-)


OJ!!!!

Snacka om att jag höll på att trilla av stolen alldeles nyss när jag läste detta!!!!
SHIT va det skulle vara nice!!!!!!! Jag smsade med henne i fredags, och hon droppade en massa hintar men jag hade aldrig kunnat gissa att hon eventuellt skulle komma HEM!!!

Åh, detta gjorde min dag! Även om det inte är bestämt ännu, hihi! :-)

Dagens Tindra!


Tindra "tindrar" i solskenet!

Lång lördag.

Hello!
Vinst för Drakarna igår, men mitt hjärta satt på bänken med en skadad vad...  Han ska sitta även nästa match, buhu..

Idag har jag tränat (!!??) i gymmet, och efteråt unnade jag mig lite sol i solariet, men det känns faktiskt inge bra. Jag får alltid lite dåligt samvete när jag har solat solarium, för det är ju verkligen inte bra för huden, men ack så skönt det var, och nu är jag lite fräknigare och lite fräshare än innan.

Resten av dagen har varit soft, jag har varit inne i stan en snabbis och handlat lite medan Adam var i Birsta och köpte julklappar, och nu har vi nyss ätit middag. Jag ska ha en liten tjejkväll med Tindra ikväll, för Adam ska iväg och spela poker hos en kompis. Då kommer chipsen och dippen som jag har handlat i smyg fram, hehe!

Annars händer inte så mycket, jag är ganska trött faktiskt, jag kanske ska ta fram lite Baileys? ;-)


Här var jag i "riktig" sol i somras...Aaahh....Mallorca....

Aj aj...

Mina axlar bränner! Min nacke ömmar.
Ajje!

Jag har två timmar kvar på jobbet, och jag vet inte hur jag ska lägga upp resten av dagen. Det är ju så FÖRBANNAT kallt ute idag! -20!!!!?? Att GÅ in till stan (vilket tar typ 8 minuter) känns faktiskt inte som ett alternativ, men att åka till Birsta och trängas där (och riskera att bilen inte startar) känns inte heller lockande.
Vilket dilemma!! What to do?!

Tindra är så söt, hon gillar verkligen inte heller detta, och efter bara några minuter ute så börjar hon att halta för att sedan gå över till att skutta på 3 ben! Lillgumman blir kall om tassarna!!

Nu ska jag sälja lite! ;-)

Morgonpigg?!

Klockan 04:00 i morse ringde mitt alarm. Jag hade lovat pappa att ringa och väcka honom (bara för att jag inte litade på att han skulle fixa telefonväckning). Idag åker han nämligen till Ungern i 10 dagar, och hans tåg lämnade Sundsvall 05:05. Jag klev alltså upp kl 4, ringde pappa och sedan gick jag och la mig igen i hopp om att kunna somna om i en timme tills nästa alarm skulle ringa. Men icke. Jag kunde liksom inte slappna av, utan var hela tiden beredd på att pappa skulle ringa i panik och säga att taxin som han har beställt inte kom, och ungefär 10 andra liknande scenarion. Han ringde så klart inte, som tur var! :-)
Däremot så känns det ändå inge bra. Igår när vi pratade så var han i ett typiskt "pappa-tillstånd" som gjorde att jag blev otroligt frustrerad och irriterad, så nu hoppas jag bara att allt går bra för honom och att detta blir en BRA resa, som den ska vara, för sättet han snackade på igår var totalt "wacko".
Ni som känner mig - och framför allt pappa - vet vad jag menar.

Hur som helst.
Nu är jag på jobbet, tröttare än vanligt och med en ganska jobbig huvudvärk som kommer från nacken tror jag.
Jag jobbar fram till 12:15, och då ska jag nog stänga in mig i sovrummet en timme eller så och försöka sova lite, annars kommer jag inte vara en pigg tjej ikväll då Adam har match!
Fast först ska jag nog handla de sista julklapparna!!

Ha det gott!

Tips tack!

Mörker och åter mörker.
Jag behöver LJUS, och jag vill se PIGG och FRÄSH ut! Finns det något förutom solarium och brun-utan-sol som gör tricket? Jag sitter seriöst och funderar över en ljusterapilampa...

Jag är uppe tidigt idag, trots sovmorgon. Vi ska äta en liten julfrukost på jobbet halv nio, det ska bli mysigt, men shit så jag ser ut alltså, som ett spöke utan sömn...


Dagens Tindra!


Tindra poserar - lite motvilligt - i sin tomtemössa!

Jag säger bara en sak:


Let it snow, let it snow, let it snow! :-)

Julklappsproblem.

När jag var 13 år så skrev jag en önskelista till mamma och pappa. Jag fick alltid jättebra julklappar när jag var liten! Nu står jag inför ett dilemma, och det är vad jag ska köpa till min 13-åriga brorsdotter som uppenbarligen inte önskar sig något speciellt alls. Hur är det ens möjligt? Jag skulle fortfarande kunna skriva en (lång) önskelista, men gör det inte för jag anser att det kan uppfattas aningen bortskämt alternativt barnsligt.
Hur som helst. De senaste gångerna vid jul och födelsedagar så har jag gett henne presentkort - vilket hon verkligen uppskattar, så det lutar ju åt det i år IGEN. Jag tycker att det känns trist, men det är ju egentligen den bästa julklappen, för då får hon ju köpa exakt det hon vill ha. Men tråååkigt att ge bort. Totalt ofyndigt. Totalt "satsa på ett säkert kort".

Pappa är likadan. Jag frågade honom vad han önskade sig igår, och han sa "Allt jag önskar mig Tjommis är god hälsa". Då fick jag en liten klump i halsen. Jag försökte vitsa bort det och fråga om han inte behöver uppdatera strump/kalsong-förrådet, och då sa han att han skulle kunna öppna en strump/kalsong-butik. Jag antar att han inte behöver påfyllning. Jag hittar nog på nåt, fast pappa brukar vara ganska bestämd när han säger att han inte vill ha något, så en ask med hans favoritchoklad duger nog ändå. Men det känns ju så fjuttigt.

Igår var jag på det roligaste Aerobicpasset EVER! Shit va bra det var!! Grym musik och grym koreografi! Jag var full av energi när jag gick därifrån, men lyckades ändå däcka innan kl 22...

Idag har jag följande planer:
*jobba till ca 13:30
*träffa Jaycee (kanadensisk spelarflickvän) på Waynes kl 16 och ta en fika
*köpa hyacinter
*mysa med Tindra och Adam


Hyacinter är ju så fina och luktar ju så gott!


La la laaa....


Tjohoo! Hemma nu efter en myyyyyysig helg i Stockholm!


Åh vad jag längtar!!

God morgon!
Jag sitter på jobbet nu (jobbar till 12:15) och är liksom lite pirrig och förväntansfull! Lite nervös nästan.
Jag ska nämligen göra något som jag aldrig har gjort förut, jag ska köra till Uppsala och leta upp en sporthall.
Kanske inte låter så farligt, och det är det säkert inte heller, men Fröken Jonsson 31 år, har bara kört som längst till Hudiksvall (själv alltså). Jag gillar inte motorvägar, vilket är lite lustigt eftersom jag i över 2 år dagligen körde på 3-filiga motorvägar i New York utan några som helst problem.
Jag kommer att köra sakta som en kärring, och när jag väl kommer in i Uppsala så lär jag köra sakta som en gubbe med keps...
Ikväll spelar alltså Adam i Uppsala, och normalt så skulle jag inte köra ner till en bortamatch, men nu blev han ledig resten av helgen, och då passar vi på att åka ner och hälsa på hans familj lite! Vi ska bo på hotell, men inte mitt i city, utan vi valde att bo lite utanför så att det blir närmare där vi kommer att hålla till. Det eventuellt åker vi in till stan en sväng, men helt ärligt gör det mig ingenting om vi struntar i det. Lördagsshopping i Stockholm näst sista helgen innan jul? Nej tack.

Hur som helst så ska det bli mysigt (förutom min resa ner då), och det känns extra kul att vara lite spontan som vi var igår och bokade hotellet!

Nu ska jag hälla upp lite kaffe och läsa tidningen och LÄNGTA till klockan blir kvart över tolv så att jag får gå hem och packa lite! :-)

Helgens planer!

Nu händer det saker!
Imorgon eftermiddag så ska jag köra ner till Uppsala, titta på Adams match och sedan åker vi till Stockholm och stannar där till söndag! Wihoo säger jag bara! :-)

Deppväder!

Jag klickade hem ögonskuggorna igår, men inte läppglansen, någon måtta får det väl vara.

Alltså, undra hur länge detta PISSväder tänker fortsätta? Jag har faktiskt väldigt svårt att se ljuset i denna dimmiga, gråa och blöta tunnel som vi har gått omkring i under i stort sett hela hösten.
Det gör mig faktiskt lite deppig. Jag har svårt att hitta energi och motivation. Ingenting är roligt. Jo visst, inte ALLT är trist, men vardagen är trist.

Hur som helst. Jag ska snart gå till jobbet, och fick en liten tanke i huvudet precis och var tvungen att skriva ner den.
Hur kommer det sig att människor (givetvis INTE alla) är dåliga på att ge komplimanger, eller bara allmänt berätta för en annan människa att man tycker att den är bra?
Det är så mycket enklare att trycka ner människor eller fokusera på sånt som är dåligt.
Why?
Det var bara en tanke, inget speciellt har hänt eller så, men visst är det ganska sant?

UPDATE.
Alltså, om jag skulle skriva 3-4 deppiga inlägg i rad så skulle jag garanterat få höra att jag borde rycka upp mig, att jag klagar "jämt", att jag "aldrig" är nöjd och så vidare. Anonyma kommentarer så klart.
Skulle jag däremot skriva 3-4 superpositiva inlägg då skulle ingen skriva något.
Why?

Julklappar och åter julklappar.

Jag ligger ganska bra till med årets julklappsshopping. Jag är snart klar. Men mitt i all shopping åt "alla andra" så kan jag inte låta bli att unna mig själv lite julisar också! Man vet ju aldrig, jag kanske inte har varit så snäll i år, så jag kanske får köpa egna till mig själv (pappa sa så här: "Tjommis, du kan väl skriva ett brev till Tomten och säga att du har varit väldigt snäll mot pappa i år i alla fall")... :-)

Jag har hittat en supernice sida från England som har typ ALLT inom skönhet! Smink, hudvård, hårvård - you name it - och till väldigt bra priser. Tjejen som visade mig sidan sa att dom till och med hade fri frakt! Nästan too good to be true ju!!

Här är något som jag nog med all säkerhet kommer att klicka hem innan kvällen är slut...


 
Läppglans och ögonskuggor från mitt favvomärke i.d Bare Minerals!
Denna underbara sida hittar ni här!


Hahaha!

Hörrni! Jag var i tidningen idag! Eller min NÄSA var i tidningen idag!

Ser ni, den vita suddiga lilla grejen till höger. Det är min näsa!
Brevid mig sitter vackra Anza! :-)

 


Brand new day!

Hej hej!
Det är nästan så att jag ser solsken och hör fåglar kvittra! NÄSTAN. Idag är en så otroligt mycket bättre dag, jag somnade strax efter halv tio igår kväll, och som ett barn hela natten! Det behövdes verkligen!

Nu sitter jag på jobbet och väntar på att lunchrushen ska börja. Det dröjer ungefär 30 minuter till, så jag njuter fram tills dess! :-)

Här kommer en lite rolig (och lång) text som jag hittade på jobbet idag! Läs, och skratta lite (förhoppningsvis)!


Goda råd för dig som vill ha ont överallt och länge

Dra upp axlarna hela tiden.

Vila aldrig när du är trött på dagen.

Rök eller snusa så att det blir dålig blodcirkulation i musklerna.

Säg aldrig nej när någon ber något, säg - Javisst!

Gå gärna upp i vikt, så att det blir tyngre för kroppen.

Lyft hur som helst med ryggen, böj inte i benen!

Gör färdigt t.ex  bakning, dammsugning eller bärplockning även om du får värk, ta gärna en värktablett och fortsätt, bit ihop bara!

Låt ingen annan hjälpa dig t.ex  i hushållet, gör det själv!

Undvik motion, men om du ska träna ska du överdriva så att du blir knäckt i 14 dagar.

Stressa hela tiden, även på fritiden och på semestern.

Vakna ofta på natten, ställ klockan ca 10 gånger, passa gärna på att grubbla också.

Ha alltid dåligt samvete för något.

Tänk absolut på alla måsten!!

Fortsätt med gamla vanor, även om du vet att de är fel.

Gör inget som underlättar.

Om du känner sorg eller ilska; lägg locket på och försök behålla den känslan inom dig i så många år som möjligt.

Undvik att ha roligt, passa dig för föreningar, musik- och teaterföreställningar.

Förändra ingenting, gör allt som förr, byt t.ex inte jobb om du vantrivs eller inte orkar.

Tänk på andra, inte på dig själv.

Var envis och tjurig!

Klipp inte banden (navelsträngen) med föräldrar och barn, skäm bort dom så att de börjar utnyttja dig.

Försök alltid göra mer än du orkar, vare sig du är sjuk eller frisk.

Tänk alltid på hur sjuk du är, glöm inte det, och hitta inte på några andra intressen!

 

Samt några andra tips:

Var alltid duktig.

Att vara arbetsnarkoman är en fördel.

Fortsätt ett kärlekslöst förhållande – bit ihop!

Grubbla mycket på saker som inte går att förändra.

Tänk negativt.

Glöm att leva.

Ha mycket medlidande.

Sitt still i flera timmar.

Slappna aldrig av.

Om du har någon bättre dag, så kör hårt!

Lyssna inte till kroppen i tid, utan vänta.

;-)


Några bilder som gör MIG glad!

Jag sitter och rensar lite bilder från datorn.
Jag har massa konstiga mobilbilder som har förts över,
typ mms-bilder som ligger kvar i mobilen när man för över bilder från telefon till dator.
Den här till exempel:

ett mms som jag skickade till Adam när han var i Stockholm i somras där jag skrev "Jag gör plats för dig love", och skickade en bild på en byrålåda som jag hade börjat fylla med hans underkläder.

Och den här:

En av dom sjukt varma dagarna i Maj i våras. Jag Adam och Tindra kastade boll på gravkullarna i Granlo och mms:ade denna bild till Uffe tror jag.
Det var en supermysig eftermiddag!!

Denna:

Inget mms, men ändå en mysig bild som gör mig glad!

Nu till den bild som gjorde mig alldeles varm i hjärtat alldeles nyss:

Pappa och jag på IKEA. Pappa busar och jag är glad, som det ska vara!
Detta är den bästa bild som jag har på mig och pappsen, och den gör mig jätteglad!!


Better with time.

Shit vilken skillnad! Nu mår jag mycket bättre, är mest bara trött nu efter vad jag har kommit fram till ca 1 timmes sammanhängande sömn inatt!
Jag har en liten teori om varför jag mådde dåligt - och nej, man behöver inte vara gravid bara för att man mår illa på morgonen - så jag ska nog ta och forska lite i det!

Och till "annaP" - tack, och jag håller med! :-)

Nu ska jag jobba i en timme till, sedan går jag hem! YES!

Hell.

Ni som tycker att jag tycker synd om mig själv jämt och ständigt kan sluta läsa här, ok?

Fy vilken natt jag har haft. Jag la mig strax efter kl 23 igår, och jag kunde verkligen inte somna. Jag tror att jag har tittat på klockan en gång i timmen hela natten. Jag låg och vred på mig, ingenting var bekvämt och jag kom aldrig till ro. Antingen svettades jag och blev störd av det, eller så låg jag och lyssnade på Tindras slickljud (hon löper nu, och ska hela tiden - eller i alla fall när jag försöker sova - slicka sig själv ren). Då och då kom det snarkningar från Adam.
Såna här nätter är verkligen jättejobbiga. Jag ligger och blir stressad och frustrerad över att inte kunna somna, och så vet jag att jag måste kliva upp kvart över fem, halv sex senast.
När klockan var fyra så hade jag gett upp. Jag bara låg där då och stirrade upp i taket och lyssnade på Tindra.

Kvart över fem klev jag upp och gjorde mina vanliga morgonrutiner. Kissade, tvättade ansiktet, började med basen i ansiktet. När jag stod där i badrummet så kände jag hur en våg av kallsvett sköljde över mig och mina läppar blev alldeles bleka. Jag trodde att benen skulle vika sig under mig, så svag blev jag. Och som att trycka på en knapp så började magen att bubbla som en bubbelpool, och vad som hände sedan behöver jag ju inte gå in i detalj på. Men jag kräktes inte, om jag säger så.
Efteråt kändes det lite bättre, så jag fortsatte med sminket. I ca 3-4 minuter. Sedan kom vågen igen. Små pärlor av svett bildades i pannan, och jag såg nästan grön ut i ansiktet. Vilket härligt sätt att börja måndagen på!
In på toa igen.
Det enda jag såg framför mig är hur detta scenario även skulle utspela sig på jobbet, när jag sitter i telefon, eller står och pratar med en kund. Jag försöker tänka ut hur jag skulle göra. Kommer inte på något bra. Tänker att jag måste försöka äta lite frukost, och jag äter det jag nästan alltid äter när jag är bakis - 2 rostade mackor med extra mycket Bregott och Kalles randiga kaviar. Det känns förvånansvärt bra och jag kunde äta det utan problem.

Nu sitter jag på jobbet, lite mer måndagssliten än vanligt, och jag kände knappt igen mig själv när jag gick förbi en spegel i gymmet nyss. Blek som ett spöke. Usch.

Ikväll lär jag ju somna innan kl 21.... Socialt värre! :-)

Söndag!


Mysigt  med advent!
Idag ska jag ut och trängas på IKEA och köpa TINDRA-ljus! :-)


Saffran!

Hello!
Idag bakade jag den i särklass godaste saffranskakan EVER!
Jag brukar ofta baka Leilas recept, och gjorde det förra veckan men blev lite missnöjd med hennes recept på Saffranskaka. Så jag googlade lite, och hittade ett recept med mycket mer smör i (200 g i stället för hennes ynkliga 50 g), och JESUS vad gott det blev!!! Jag tog med mig den ljumma kakan till personalmötet idag (till Adams stora besvikelse), och den fick väldigt högt betyg!
Receptet hittar ni
HÄR!

På tal om saffran. Förra julen fick jag lite saffran av min syster som hade blivit över på hennes jobb. Eller "lite" är fel ord. MASSA snarare! jag fick 40 gram saffran!!!! Fatta?! 4 st askar med 10 gram i varje! Det är ju ett värde på 2632 :- (om man räknar på dagspriset som är 32,90:- för 0,5 gram). Helt sjukt ju!!!! Nu var det ju i och för sig så att datumet hade gått ut, men det är ju liksom en torkad krydda som inte blir dålig i första taget! :-)

Ikväll är jag på jobbet, det har faktiskt varit fullt upp förutom nu den sista timmen. Segt segt segt!
Men snart ska jag gå hem, och då tar jag faktiskt med mig resterna av kakan, så att även Adam får njuta lite av den!


RSS 2.0