Ut med skiten!

Några gånger per år så rensar jag ut massa saker.
Det kan vara allt ifrån kläder till smink till gamla tidningar och kryddor i skafferiet.
Just nu skulle jag behöva rensa på alla dessa områden. Jag har så mycket som jag bara lägger undan och tänker "jag kastar den senare" eller "man vet aldrig, jag KAN ju behöva den någon gång".
Det som känns allra jobbigast att rensa är sminket. Det är ju så dyrt! Men helt ärligt, om man har låt säga, 40 läppglans, och anväder ca 5-10 av dom, borde man inte kunna slänga de som inte används då? Egentligen?!
Samma med nagellack. Jo för fan.
I helgen ska jag rensa. Ut ut ut!!!!!

Bebis-mys!

Åh vilken bra dag jag har haft än så länge!
Allt började med att jag, A och Tindra åkte upp till Ryggis och sprang (3:e dagen denna vecka!!!), sen åkte vi hem, åt lite, piffade lite, och sedan gick jag in till stan för att träffa 3 mammor och 3 bebisar på Café Charm! :-)
Det var Jessica och Maya, Angela och Bianca och Weronica med hennes William. Det var sååå kul! Jag har inte träffat varken Angela eller Weronica sedan jag slutade på casinot! Ååh va det rycker i bebis-nerverna nu! :-) Men men, "var sak har sin tid". Haha! :-)

Efter fikat så var det dags för mig att bege mig till jobbet och här sitter jag nu. Rätt så trist faktiskt, eftersom det är hyffsat fint väder ute.

Nu är det dags att fixa en vattenflaska, jag svettades så sjukt mycket när vi sprang, så jag måste fylla på lite! :-)

Lallalaaalaalaaa...

Hej och hå vad sakta denna kväll går!
Kanske för att jag vet att det är SUPERVÄDER ute...

Snart ska jag äta lite "middag" i form av två mackor med kycklingröra på som jag ska slänga ihop i personalrummet.
Gott ska det bli!

Jag längtar efter lill-hjärtat och stor-hjärtat! :-)


Lill-hjärtat....

Åh maaj gaad!

Seriöst!
Inte för att jag ska skaffa mig en till hund, även fast jag vill så gärna, så sitter jag och tittar på Blocket lite då och då. Det var ju på Blocket jag hittade Tindra för ganska precis 3 år sedan!
Nu är jag GANSKA säker på att hennes "familj" har valpar igen! Det är en annons från Hudiksvall (där Tindra kommer ifrån), samma blandning (Coton de Tulear och Bichon Bolognese) som ligger inne nu.
Jag har alltid skämtat och sagt att Tindra vill ha ett syskon, och nu skulle hon ju faktiskt kunna få ett RIKTIGT syskon!!! Ojojoj va kul det skulle vara!!!!!
MEEEN, så blir det nog inte tyvärr, men nice va?


Detta är bilden på Blocket, och en kopia av Tindra när hon var en pytte-plutt!!

Klick klick - IGEN!!

ÄNTLIGEN har jag fått ordning på mitt HM-lösen,
 så NU har jag klickat hem min älskade kjol (och lite till)!!!



Äntligen är vi vänner igen, jag och HM! :-)

Klick klick och lunch!

Nu på förmiddagen har jag beställt en personlig almanacka som jag har funderat på jättelänge nu. En fin rosa kalender med mitt namn på! :-)

Och nu ska jag stressa iväg och luncha med Emma innan jag ska jobba! Detta blir en bra dag! I can feel it! :-)

P.S
man kan beställa almanackan här!
D.S

Gamla tider.

Ibland läser jag lite i min gamla blogg. Jag läser bara från tiden då allt var bra, alltså innan typ oktober/november -08.
Det är ganska underhållande, jag tycker själv att jag skrev på ett underhållande sätt, ibland i alla fall.
Nu är det faktiskt kul att läsa, för det känns som att jag läser om någon annan än mig själv. Jag vet att jag var lycklig då också - alltså innan allt sket sig - men det känns ändå inte som jag. Ibland tänker jag: "lurade vi varandra bara? Var vi verkligen kära?". Nu är det inte så att jag sitter och tänker på det där längre, men det kommer ju upp ibland, och då tänker jag att vi verkligen inte kan ha varit menade för varandra alls.
Vi gick båda vidare väldigt fort, jag vet att han träffade sin nya tjej precis när jag mådde som sämst (men det visste jag inte då) och jag vet att dom har köpt ett hus som dom ska flytta in i till helgen.
Jag undrar om han är lika "jobbig" i deras förhållande, jag vet att jag är jobbig så det är inte så att jag hänger ut honom som en dålig människa. Alla människor har ju sina "issues", men jag undrar om det var jag som framkallade det hos honom, eller om han är så än?
Jag undrar också VARFÖR jag undrar egentligen. Varför är jag nyfiken på dessa saker? Nu när jag tänker tillbaka på allt så skrattar jag nästan och tänker "vad höll vi på med???". Vi funkade ju inte alls om man tänker efter! Redan från allra första början hade vi små problem som var ständigt återkommande i förhållandet. Varför kämpade vi? Varför? All den skit som kom efter oktober/november -08 hade kanske kunnat undvikas om vi hade lyssnat på varningsklockorna redan i början.
Jag är lycklig nu igen, jag är så glad att jag har träffat världens underbaraste A... Jag som inte kunde ta mig upp ur sängen/soffan på flera dagar ibland, och jag som inte kände igen mig själv när jag tittade mig själv i spegeln, är lycklig igen! Hur jäkla great är inte det??!! :-) Det är ju lovely! :-) Och tro det eller ej, så är jag ju glad för hans skull också. Han har ju träffat någon som passar honom bättre, och förhoppningsvis så har han lärt sig att prioritera livet mer än jobbet.


Herregud va lite jag har att göra på jobbet eftersom jag sitter och funderar på detta! :-)
Nåja, vet inte riktigt varför jag delade med mig av detta. Bara lite funderingar så där på kvällskvisten. Snart får jag gå hem, och då ska jag hem till A och länsa hans kylskåp, jag känner mig lite hungrig! :-)

Vad är det för land vi lever i?

Hur kommer det sig att det endast är en vecka (alltså en 7 dagar i rad) med underbart väder?
Detta är Sverige alltså. Hur kommer det sig att andra länder kanske har 7 dagar (typ) med moln under hela året???

Gaaah.....


Rökeri.

Jag köpte ett par skor på Urban Outfitters i helgen. Inga speciella, utan ett par rosa tygskor på rea för 69:-.
Hela helgen undrade jag och A över vad som luktade så konstigt på vårat hotellrum, och nu har jag konstaterat att det är mina nya skor.
Dom luktar rök. Typ rökt fisk från ett rökeri eller nåt. Alltså, dom luktar inte fisk, utan bara rökt. Rökta skor alltså.
Inte undra på att dom var så billiga då.

Min lägenhet (i alla fall hallen) luktar som ett rökeri nu.
Blä.

Jaja, NU blir det Ryggis - för andra dagen i rad!!!

Shoppingsuuuuuug!

Trots att jag redan har gjort av med alldeles för mycket pengar under helgen som gick så kan jag inte sluta att drömma om att shoppa mer.....  Jag är så sjuuukt sugen på att uppdatera min sminkväska lite, me det får nog dröja ett tag...
I Stockholm köpte jag 2 jackor (en svart tunn jacka, och en svart VCT-jacka), underkläder, 1 par skor, och massa pengar gick åt till mat, dryck, inträde på Skansen och annat som man inte riktigt tänker på... BLÄ! Det är DYRT att åka bort en helg, men det var ändå värt det!
Igår på vägen hem så stannade vi till i Uppsala och strosade runt lite. Vips så hade 500 spänn "försvunnit" på lunch och en av jackorna.... Mitt Hjärta köpte ett par nya träningsskor till mig och till sig själv, och vi invigde faktiskt dom i morse! Hurtiga var vi när vi faktiskt tog oss upp och sprang runt Ryggis!!! Tindra hängde också på! :-)

Gaaah va segt det äääär på jooooobbet.....

Jag - fejk?

Jag ska till jobbet snart. Det känns så där. Som vanligt den sista tiden. Jag gillar inte riktigt mitt jobb just nu. Men jag vill gärna att det ska verka som att jag gillar det. Jag är alltså inte ärlig mot mig själv. På jobbet sitter jag där och fejk-ler och är fejk-trevlig. Inte alltid givetvis, men det har varit mycket så på sista tiden.
Det känns jobbigt att redan efter ett halvår känna "jaha, är det HÄR jag ska jobba nu, är det här jag ska fördriva 8-9 timmar varje dag i Gud vet HUR lång tid?".
Jobbsvacka? Yes.

I övrigt är allt tip-top! ♥

Hemma!

Så var man hemma igen. Mysigt har det varit, och jag har gjort av med alldeles för mycket pengar. Nu blir det till att hålla i plånkan ett tag fram över. Men först måste jag betala lite räkningar, när jag ändå har spenderarbyxorna på mig liksom!

Bättre uppdatering kommer, men kanske imorgon!
Tjing då! :-)


Leeeedig!!

Tjohooo! Nu är jag ledig!!!
Imorgon åker vi till huvudstaden och kommer hem på söndag - wihoo!!!

Nu är jag så trött på att sitta framför en skärm, så jag går och lägger mig framför en annan en stund :-)

Jag. Blir. Tokig.

Jag lovade mig själv att tänka positivt idag. Att inte klaga och att inte gnälla över hur tråkigt det är på jobbet.
Men jag kan fan inte hålla mig.

Jag DÖR snart!!!!!

I love Cherry-woken!

Jag fortsätter att göra reklam för Sundsvalls bästa thaimat ett tag till! Igår skulle ju jag, A, mamma och Uffe åka till Micke och Vicky (alltså brorsan och hans tjej) och ha en liten middagsgrej. Micke och jag styrde upp mat och sånt, alltså jag ringde och beställde 6 st nummer 19 (kyckling, grönsaker, cashewnötter, vitlök). På 15 minuter var allt klart och ytterligare 20 minuter senare satt vi alla i Mickes stuga och åt världens godaste thaimat! Det är helt seriöst så JÄKLA gott, och dessutom billigt och dom har snabb och bra service! Man får så himla mycket mat också, så idag har jag en supergod lunchlåda! :-)
Det var en riktigt trevlig kväll, hoppas på minst en till innan sommaren är över!

Nu är jag på jobbet igen, och idag ska jag fan bita ihop och inte klaga - HUR segt det än är. Efter kl 15 idag är jag ledig ända till 14:30 på måndag, och imorgon åker vi till Stockholm - I love it!!!!

Nu ska jag ta mitt halvtaskiga morgonkaffe ur Selecta'n, hörs mer senare!

Jag gillar inte läget.

Är det bara jag som överreagerar kanske, eller är alla ovanligt griniga och oförstående idag? Så klart kan jag inte få något svar på det här, men det känns som att alla som ringer till mig på jobbet idag är mer eller mindre sura över något.
Det är inte så roligt.

Nåja, nycklarna är hittade, tack och lov.

Glömsk.

God morgon.
Jag har lyckats med det omöjliga. Jag har tappat bort mina nycklar. INNE I MIN LÄGENHET!!
Jag måste ha drabbats av tillfällig sinnesförvirring. Detta är inte sant alltså, jag fattar inte??!! Jag var ute med Tindra imorse innan jobbet, då använde jag nycklarna (det behövs nycklar för att komma in genom huvudentrén), men sedan, 15 minuter senare när jag skulle till jobbet så var dom borta! Nästan samma sak hände igår, men då hittade jag dom till slut. Jag fattar inte, slutade min hjärna att fungera mellan 06:00 och 06:15? Dom finns ju i lägenheten, eftersom jag kom in. Detta är helt sjukt.

Jaja. Adam skulle leta efter dom.

Det var riktigt trevligt igår på Terassen. Kul att träffa både gammalt och nytt folk där! Det är alltid kul att komma tillbaka, jag får alltid så många kramar! :-)

Ikväll har jag också en "aktivitet". Jag och min bror ska fira mamma genom att bjuda henne på en extremt försenad Morsdag-middag. Det har helt enkelt inte passat förrän nu. Vi ska även fira Uffes födelsedag (ÄNNU mer försenat) och detta gör vi genom att bjuda på Thaimat i brorsans sommarstuga! Det kommer att bli så nice! Alla kommer att vara där, och A ska följa med också. Lilla Tindris får tyvärr stanna hemma, eftersom hon och brorsans hund inte går så bra ihop..

Nu ska jag göra en viktig sak här på jobbet, sedan vet jag ärligt inte hur jag kommer att överleva tristessen resten av dagen......


Kaffe-kick!

Jag HOPPAS att den kopp kaffe som står brevid min dator kan göra mig pigg. Jag är så trött.
Om ca 2 timmar ska jag möta upp sötis-Jenny och äta middag med henne - och vad jag har förstått - en massa andra på Terassen. Casinopersonal alltså. Mitt föredetta "hak".
Just nu har jag NOLL energi, men ska svepa denna koppen snabbt och sedan hoppa in i duschen och hoppas på ett underverk när jag kliver ut ur den!

Hörs sen då.

Sugen.

Bara för att man ska börja "skärpa sig", så infinner sig ett sug, som ett brev på posten. Det kan vara vad som helst, sött eller salt spelar ingen roll. Bara det är onyttigt.
Jag har nyss ätit lunch, och direkt så är jag sugen på nåt. Helst något sött. Fanfanfan. Jag har INGENTING att stilla mitt sug med, och det är väl bra i och för sig, men bara en liten liten bit av något skadar ju inte.

Nåt litet bara...snällarå?

Pluffs-varning.

Nu jäklar måste jag ta tag i lite saker! Jag har gått och blivit semester-pluffsig. Detta enligt mig själv i alla fall, ingen annan skulle våga säga något till mig ändå, eftersom det då skulle bli väldigt dålig stämning en stund.
Jag har ju i och för sig haft "råd" att gå upp lite, eftersom jag tidigare har varit ganska smal (och är nog fortfarande), men det känns så himla snabbt när man har gått upp ett kilo eller två, eller tre. Jag har ingen aning, jag har inte vägt mig, men jag SER det och jag KÄNNER det.
I don't like it.

Jag har inte tränat på si så där 3-4 veckor och under Mallis och resten av semestern så har jag levt i någon slags "kolhydrats-himmel" som jag nu ser resultat av. Jag mår lite dåligt över detta, och vad gör man när man mår dåligt över vikten, jo man äter mer. I alla fall jag. Blä blä BLÄ.

Det finns ju inget annat att göra än att ta tag i skiten helt enkelt. 
Träning is the shit, för då kan jag äta (i stort sett) vad som helst! Det är bara att sätta igång med andra ord.

Hej och hå.

Why oh why?

Jobbigt som FAN var det att kliva upp idag. A låg där så varm och skön, och jag var tvungen att gå till jobbet. Pissjobb.
Det ser till och med ut att bli rätt fint väder idag, typiskt när man måste vara inne till kl 15.

Vi åt Thai igår, vi har verkligen blivit stammisar på en liten thaikiosk (Cherrywoken på Sveavägen). Dom har den godaste thaimaten jag någonsin har ätit utanför Thailand! GRYMT gott!

Hur som helst, igår så skrev jag ju att jag hittade en glasbit i min Cola light, och jag mailade faktiskt Coca Colas kundtjänst igår. Så här skrev jag:

"Hejsan!

Jag vet inte vad jag ska göra riktigt, men jag ville bara påpeka att jag nyss drack en burk Cola light och märkte plötsligt något vasst i munnen.
Det visade sig vara en lite glasbit på ca 0.5-1 cm.

Detta var ju ganska chockerande och oväntat.

Nåja, jag ville bara säga till.
Vänliga hälsningar,
Jessica Jonsson."

Inget speciellt, bara fakta egentligen liksom. Senare på eftermiddagen kom detta svar:

Hej Jessica!

Tack för att du hör av dig till oss!

Jag tycker det är väldigt tråkigt att du fått en produkt som inte motsvarat förväntad kvalitet. För att vi ska kunna ge dig ett rättvist svar och hjälpa dig på bästa sätt, behöver vi få in produkten för att göra en fullständig analys. Svara gärna på detta mail och bekräfta om förpackningen med innehåll finns kvar samt nedan information så att vi i så fall kan skicka ett förfrankerat papprör till dig med en steril PET- flaska i.  Du tömmer över drycken från din burk samt föremålet i PET-flaskan och ställer ner PET-flaskan med dess innehåll samt den tomma förpackningen i röret och skickar detta till oss.

När sedan produkten kommer in till oss gör vårt labratorium en analys och meddelar oss.  Därefter hör vi på Konsumentkontakt av oss till dig med analyssvaret samt med en värdecheck som ersättning för din tråkiga upplevelse

Var vänlig och återkom med:
- Adress
- Telefonnummer dagtid.

Vi behöver även information om produkten:
-  Bästföredatum och det klockslag som står därefter.


Med vänliga hälsningar / Best regards
Konsumentkontakt
Coca Cola Sverige AB

Alltså, detta kommer att bli intressant. En "värdecheck" liksom. Det lär ju inte vara 1 miljon direkt (som man säkert hade kunnat få i USA), utan snarare ett presentkort på ett 6-pack 33cl-burkar eller nåt, haha!
Jag kommer givetvis att skriva om detta senare, let you know how it goes liksom :-)

Nu ska jag hälla upp lite kaffe och läsa lite ur min bok som jag har med mig.
Hörs sen!

Nu är det nära!

Snart kommer han!
 Vi ska åka och köpa Thaimat och sedan blir det mys i soffan resten av kvällen!!

Woohooo!!!

Skadestånd?

Vad tror ni? Skulle man kunna få skadestånd för en upphittad (och nästan svald) glasbit i colaburken?
Det KUNDE ju ha gått illa menar jag.

Det var i alla fall vad jag hittade i colan nyss. Nu har jag lite ont i magen bara därför.

Hur som helst, 1 timme kvar nu, och A kommer hem med sin nya bil ikväll! Wihoo! Magont borta! :-)

3 timmar kvar.

3 timmar kvar.
3 timmar kvar.

Jag härdar.

Härliga måndag!

Hello!
Klockan är strax efter 8 och jag har varit uppe i 3 timmar redan. Jag sitter på jobbet och luktar på en härlig bukett med fina trädgårdsblommor som står framför mig, mycket mer än så gör jag inte just nu. Jag har varit ganska effektiv nu på morgonen ändå, gjort lite kassaredovisningar och sånt. Filat naglarna. Tömt kaffemaskinen.
Det enda jag har i tankarna är A.
Jag hoppas, hoppas, HOPPAS att han kommer hem ikväll, för jag läääängtar efter honom!! Jag hoppas att han kommer hem i sin nya, fina Golf och hämtar upp mig and take me for a ride. För jag hoppas att allt går bra med bilköpet idag.
Jag vill göra mig fin för honom, jag vill att han ska le och säga "va fin du är gumman", jag älskar när han säger så. Jag älskar att han kallar mig för "gumman". Ingen har gjort det tidigare.
Senare i veckan ska vi åka ner till Stockholm över helgen, det ser jag fram emot jättemycket! En liten roadtrip och övernattning på ett nice hotell (med nice hotellfrulle)! Åh vad jag längtar!!

Nu ska jag försöka vara lite effektiv igen. Frågan är bara vad jag ska göra?


Kom hem nu Hjärtat....

Tack och lov!

Ingen böter, alla är glada.
Nu är det jag, soffan, Skagen, Pepsi Max och tv'n. Öppning imorgon.

Hej dååå!

Nu ska vi se..

Om ca 15 minuter vet jag om jag har fått böter eller inte.....

Bra jobbväder!

Idag är det mulet, helt ok on ni frågar mig, eftersom jag är på jobbet.
Jag är lite irriterad idag. Detta hände nyss:
Jag åkte upp med Tindra till pappa, han ska ha henne nu när jag jobbar idag och imorgon. När jag kom hem och skulle parkera bilen så står det en annan bil på min parkering. Precis framför min plats så står det två VÄLDIGT tydliga skyltar om att det är förhyrda platser och att tillstånd krävs för att parkera där. Jag ställer min bil på platsen intill, den är alltid tom, och jag tror inte att någon hyr den platsen. Irriterad som jag är så går jag upp till jobbet, skriver en arg lapp med orden "Du står rejält felparkerad!!" och fäster den under vindrutetorkaren.
Nu är jag som sagt på jobbet, och nyss kollade jag ut genom ett fönster och ser att idioten har åkt därifrån, men nu står ju JAG felparkerad!! Dock är det aldrig någon som står på den platsen, och jag har faktiskt mitt tillstånd synligt i rutan, så att jag skulle få en böter är nog inte så troligt, men ändå. Det skulle vara så typiskt om JAG fick böter.

Oh well. Det är utom min kontroll just nu, jag är på jobbet och kommer inte härifrån, jag kan inget göra.

Usch, jag saknar A jättemycket nu. Han sa ju tidigare i veckan att han skulle komma hem senast söndag, men han kommer nog imorgon - eller allra senast på tisdag. Han har hittat en bil som han till 95% kommer att köpa imorgon, det var bara några små detaljer som skulle fixas först.
Kom hem nuuuu tycker jag! :-)

NU ska jag fylla på kylen med lite Gainomax, det ser lite tomt ut!

Very nice, fågelbajs...

Det är verkligen en fin sommarkväll.
Jag har nyss varit på en lång promenad med Tindra och nu ska jag göra två Toast Skagen och dricka Pepsi Max.
Det är grejer det.


Nån jäkla fågel har bajsat på min bil. BIG TIME också.
Jag lovar att det var en mås-jävel!


Jag ser liiiite brun ut väl?
Solen och "buset" gör mig långsamt sommarfräsh.
Ingen kräfta här inte.


GRATTIS TINDRA 3 ÅR!

Som sagt, Tindra fyller 3 år idag.
Tindra äger mitt hjärta. Hon är min lilla skatt!
Det finns hur mycket bilder som helst på henne,
och att välja ut några är ganska svårt, därför blev det ganska många!
So to all you Tindra-lovers out there - enjoy! :-)



♥♥♥

Oh lovely day!

När jag vaknade idag hade jag redan bestämt mig. Idag skulle jag SOLA och INGEN eller INGET skulle få stå i min väg. Sagt och gjort, jag fixade lite snabbt en matsäck, gick ut med Tindra och sedan åkte jag till Fläsian och solade på klipporna i 2 timmar. Strålande sol men ganska blåsigt, så jag blev aldrig varm som man lätt blir annars, mina händer var iskalla nästan hela tiden, men jag njöt ändå! Jag hade med mig en sallad, kaffe och kex, en rolig bok och hörlurar till mobilen så jag lyssnade på radio (Kristian Luuk sommarpratade). Det var helt underbart! Ännu mer underbart hade det så klart varit om Adam var med! :-)

När jag kom hem så gick jag och Tindra ut i solen lite, hon tyckte inte att det var så där jättekul eftersom det är så varmt, men vi myste på ett tag ändå. Senare idag ska vi nog ta en liten cykeltur! :-)
Nu ska jag ta och kolla igenom alla bilder som finns på Tindra och sedan ska jag lägga in massa bilder på henne, det är ju hennes FÖDELSEDAG IDAG!!!!!!!! :-) ♥

Först, lite bilder från idag:






Tindra-hjärtat

Tindra (och säkert alla andra hundar) har en förmåga att kunna se så otroligt ledsen ut när hon märker att jag är på väg att gå hemifrån.
Hur löjligt det än låter så önskar jag att jag kunde ringa henne och säga att jag snart kommer hem. Fråga vad hon gör, fråga om hon har ätit nåt, säga att hon måste äta lite grann, för det måste man när man är en liten hund.
Högst troligt så ligger hon och sover, och tycker kanske till och med att det är skönt med lite egentid. Det är i alla fall vad jag intalar mig.

Imorgon fyller min lilla Tindris 3 år, och då kommer ett litet bildspecial! Hahaha, va nördig jag är!


Endorfiner.

Det sägs att det bildas endorfiner i kroppen efter att man har gråtit en skvätt.
Det stämmer ju faktiskt, jag vill inte påstå att jag känner mig HAPPY, men lättad är ett bra ord som beskriver hur jag känner mig nu. Jag öppnade kranarna lite och släppte ut det dåliga liksom.

Är tillbaka på jobbet nu, ska vara här i 1 1/2 timme till ungefär. Det är överkomligt.

Hej på en stund!

Samvetet...del 2.

Jag ringde och sa förlåt igen. Allt är ok med oss men jag är fortfarande ledsen.
Vad är det som händer, vart kommer dessa "utbrott" ifrån? Jag känner mig som ett PMS-monster.

Aja, tjarå.

Samvetet...

Idag efter jobbet hade jag lite små planer, men när jag gick därifrån så hade jag varken lust eller ork att göra något annat än att hämta Tindra och sedan åka hem. Det var inte pappas plan. Han stod i startgroparna och vi skulle tydligen på banken och på posten.
Jag vet inte varför, men jag blev så irriterad. Så orättvist irriterad på pappa. Jag kunde inte dölja det heller, så han fick stå ut med mitt humör, även fast han inte förtjänade det.
Jag tyckte (men sa inte exakt allt) att han har börjar ta mig för givet, att så fort jag är där ska jag "ställa upp" och hjälpa honom med diverse saker, stora som små. Häromdagen hade han lagt fram en avi och sa att jag kunde åka och hämta ut en grej till honom, att jag kunde ta hans pass som legitimation. Det var nästan en order liksom, inte "har du något planerat, eller skulle du kunna hjälpa mig med en sak?".
Samma sak idag. "Vi åker till banken, kom skynda, dom stänger halv fyra".
Hello? Jag har varit uppe sedan halv fem i morse, sedan suttit på en stol framför en dator i 8 timmar och inte gjort ett skit. Det är ca 100 grader varmt i min bil, och det sista jag vill just precis nu är att köra omkring som en chaffis. Jag ville bara hem sätta mig i duschen, grina en skvätt och kanske sova en stund och hoppas på lite mer energi efteråt.

Men, jag kunde ju inte bara säga allt det där, han var ju tvungen att uträtta sina ärenden, och efter en halvtimme ungefär så var jag lugn. Men jag hade så otroligt dåligt samvete. Jag visste att jag hade varit riktigt jäkla bitchig mot honom. Han hade blivit ett offer för mitt humör. Vet inte vad det är med mig, jag kokade verkligen inombords. För en ganska liten grej. Jag ska inte ens ha mens, så jag kan inte skylla på PMS. Han förtjänade det inte alls.

Senare, när jag kommit hem, så ringde jag och bad om ursäkt, även fast vi var ok när jag hade släppt av honom hemma. Han godtog min ursäkt, och han sa att han inte förstod vad mitt problem var. Men han sa att han kanske borde ha dubbelkollat med mig först.
Nu är detta det enda jag tänker på. Jag var så himla otrevlig mot honom, jag fattar inte varför. Jag antar att hela situationen med pappa gör mig upprörd och aningen rädd, och jag vet inte hur jag ska hantera det. Allt skulle ju bli så bra när han flyttade, han skulle ju må så bra och han skulle vara så lycklig. Jag såg fram emot det, för det är det enda jag vill, men det känns som att det bara blir motgång efter motgång. Är det inte det ena så är det det andra.
Nu vet jag att han sitter hemma med en ny digitalbox till tv'n som han antagligen behöver hjälp med att installera, och eftersom jag var så dum idag så vågar han säkert inte ens fråga mig om det.
Jag orkar inte. Inte idag. Men jag lovar att jag kommer att ringa dit ikväll och fråga hur han har det, och då kommer mitt dåliga samvete att fråga om han behöver hjälp med något.

Åh va jobbigt allt blev.

Till råga på allt så ska jag snart tillbaka till jobbet och jobba i 1 1/2 timme. Jag gick ju tidigare igår och gjorde en deal att jag skulle komma och stänga ikväll (eftersom jag är så sjukt osocial och tråkig och inte har några andra planer en solig och fin fredagkväll så erbjöd jag mig).
Så nu måste jag torka tårarna och piffa till mig.

I'll be ok.

Seriöst.


Inte sött för 5 öre.

Dagens lunch!

SUUUUPERGOD sallad har jag ätit idag!
Pasta, italiensk salladsblandning, avokado, röd lök, knaperstekt bacon, fetaost, basilika, salami, vanliga tomater och soltorkade tomater i vitlök och örtolja.
Man bara blandar ihop allt, och kryddar med lite svartpeppar! Man kan välja att ha vanlig olivolja i stället för vitlök och örtoljan, men det blir så himla gott med den!!!!!
Jag åt en variant av denna hos min syster för 2 år sedan och den är verkligen supergod!!!! Jag kallar just denna för min "Grekisk/italiensk/ungersk/svenska pastasallad". Grekland - fetaosten. Italien - salladen, basilikan och oljan (??). Ungern - tomater och salami från min farbror. Sverige - baconet.
Eller nåt. Haha! Gott som FAN i alla fall! NU - hallonmuffin! :-)

2 timmar till hemgång!


Självklart!

Tack Lina, det är klart att fiskmåsar SKRIKER!! :-)

Upp with the tupp.

Hello.
Vaken tidigt idag igen. Öppning idag igen.
Solen strålar, fiskmåsar låter (fiskmåsar varken sjunger eller kvittrar ju), och det ser ut att bli en perfekt stranddag. Förhoppningsvis är det lika fint imorgon då jag är ledig. Idag ska jag vara inne på jobbet fram till 15, och sedan ska jag hämta Tindra hos pappa, sen ska vi fixa med pedikyr (läs kloklippning) till henne, och jag ska köpa en "utifall-att-påse" på Bolaget. Lite Rosé kanske. Eller några cider.

Gaah....vill verkligen inte gå till jobbet nu. Jag vill lägga mig, sova 3 timmar till, packa en väska och sen åka och sola någonstans.
Imorgon. Imorgon. Imorgon.


Snart slut.

Vilken lång dag det har varit... Det som återstår för mig är att hoppa in i duschen, sedan smörja med b.u.s, sedan vänta en stund och sedan sova.

Jag är helt ensam ikväll, ingen Adam och ingen Tindra. Klockan ringer 04:50 imorgon.
God natt.

Mitt hjärta smälte....


Lilla, lilla tjej..
Oj va varm jag var i hjärtat just när den här bilden knäpptes! :-)

1 timme.

Wihoo! Om en timme slutar jag!! Det blev en liten variant idag eftersom jag tog på mig att jobba förmiddag utan att kolla upp hundvakt först, så min snälla kollega kommer och löser av mig lite tidigare än vanligt!
Tindra och jag ska kasta lite boll och sedan ska jag släppa av henne hos "morfar" i Haga för att själv åka till Alnö och hälsa på Jessica och Maya! Tydligen så är det ju rätt så fint väder ute också, så det blir till att svida om till en lite mer somrig outfit än den jag har nu (Helex-tröja och baggy jeans).

Åh så härligt det kommer att bli!!! :-)

Bad hairday.

Som FAN alltså. Ikväll måste jag ANSTRÄNGA mig att föna håret SNYGGT innan jag lägger mig. Idag är det platt fall och mjukt så in i hellskotta! I hate it! Usch vad ful jag känner mig, och till råga på allt så har jag nyss ätit två ostmackor, jag som ALDRIG äter mackor. Det måste ha varit någon form av "jagärsåfulihåretsåjagmåstetröstäta"-grej. BLÄ.

Jag kom på att Tindra fyller år på lördag! 3 år!! Min lilla skrutt. Och på lördag ska det bli jättefint väder och jag som är ledig och allt! Det bli kanske en cykeltur och lite bad! Och självklart massa gott, typ "korv-tårta"!
Synd att A inte är hemma då! :-)


Tindra förra juli, då endast 2 år gammal, hihi!
SÖTASTE HUNDEN!!!

184 steg.

♥God morgon!
Åh va trist det var att sova själv inatt. Buuhuu....trist att ligga alldeles ensam och dessutom lukta illa från brun-utan-sol (som för övrigt inte har gett något resultat alls, måste alltså göra mer ikväll och i morgon). Tindra var jättemysig och sov på A's kuddar nästan hela natten! :-)

Lite oviktigt vetande här på morgonkvisten: jag har en stegräknare på min mobil och i morse kollade jag hur många steg det är från mig till mitt jobb. Svaret är: 184 steg från min hiss ända in till mitt stol där jag hängde av mig jackan.
Fatta hur nära jag har till jobbet??!!

Nu ska jag dricka lite kaffe och läsa tidningen, det är verkligen ingen rush här idag. Fy fasen vilken seg dag detta kommer att bli.

Puss ♥

Hejja Nelly!

Eftersom HM krånglar så klickade jag hem lite från Nelly i stället!
Shit vilket shoppingsug jag har känner jag!!
Muchen Blouse Box SEK 259, Rut m.fl. - NELLY.COMSoftly Tunic SEK 299, Vila - NELLY.COM
Klick, klick!

Dumma HM!

I två dagar har jag nu försökt att beställa en kjol från HM. Igår kunde jag inte för att jag inte hade mina inloggningsuppgifter, men efter ett samtal till HM's kundtjänst så skulle dom maila det till mig. Det har dom inte gjort. Inte idag heller. Vad är dealen? Vill dom inte att jag ska kunna shoppa online hos dom längre?


Lilla lilla kjolen.... Jag vill ju ha dig ju, i en 36:a.
Snälla säg att du finns i butik, typ i någon av Stockholms alla butiker nästa helg.

<3

Mitt hjärta har nu åkt iväg några dagar. Det var jättelänge sedan vi var ifrån varandra nu, och jag saknar honom redan. Men, han kommer hem senast på söndagkväll typ. Då möter jag honom solbrun och fräsh på perrongen, hihi! ELLER ännu bättre, han köper en bil och KÖR upp på söndag! Det är liksom det som är själva meningen med hans lilla tripp, han ska kolla efter en bil (och hälsa på lilla brorsdottern också så klart!).

Är på jobbet nu, och jag var väldigt effektiv innan jag kom hit. Jag var hos pappa och sa hej då till min farbror och levererade en liten present till pappa från syster, och så har jag köpt inte en utan två outfits till lilla Maya som hon ska få imorgon. Det ska bli sååå kul att få se henne imorgon!!!!

Imorgon har jag bytt mitt pass så jag jobbar tidigt istället! Det ska bli skönt att vara ledig på eftermiddagen och kvällen. Det är sååå segt på jobbet på kvällarna!!! Ibland undrar jag vad jag håller på med här på jobbet egentligen, just nu så sitter jag ju mest bara här och väntar på att klockan ska bli halv tio. Och det går väldigt sakta.

Jaja, jag får väl ta och trycka i mig en hallonmuffin igen då kanske. I brist på annat.

Stress.

Stress och åter stress.
Jag gillar inte att stressa så jag brukar försöka att undvika det. Men det gick inte idag, så nu far jag omkring som ett irriterat litet bi och hoppas att jag hinner med allt jag måste göra innan jobbet.

BLÄ!

B.U.S-a

Imorgon och några dagar framåt ska jag busa. Alltså "brun-utan-sola". Min bränna från Mallis är borta och imorgon åker A till Stockholm i ett par dagar och då ska jag passa på att "sola" lite utan att behöva känna att jag ligger brevid honom och luktar illa. Jag gillar verkligen inte lukten av min b.u.s som jag köpte tidigare i somras från Too faced. Det var en sån himla hype om att den skulle lukta så gott, typ ananas/kokos, men jag tycker att man känner den typiska b.u.s-lukten ändå. Så, då kan man ju passa på när man inte ska dela säng med någon. Jag brukar alltid smörja in mig på kvällen, jag tycker att det känns enklast, för då slipper man oroa sig för att fläcka ner kläderna (lakan räknas inte lika mycket).

Om 50 minuter stänger jag, och då ska jag kila hem till A där Tindra är också!
Imorgon innan jobbet har jag saker att uträtta, jag ska hem till pappa och så måste jag på stan och kolla bebisgrejer. INTE till mig, utan till Jessica som blev mamma till lilla Maya förra veckan! Jag ska åka till henne på torsdag innan jobbet och det ska bli sååå kul!!! Det är verkligen babyboom i år! Aldrig har jag kännt så många som har fått eller ska få barn i år! Senast idag blev A farbror till lilla Alicia! Hur sött som helst! Nästa helg ska vi nog träffa det lilla underverket eftersom vi ska ner till Stockholm den helgen! Wihooo!! :-)

Oh well, nu ska jag börja förbereda lite inför stängningen!
Tjing!

Hallonmuffins please!

Låret känns lite bättre, tackar som frågar! :-)
Däremot har jag inte lyckats shoppa nåt från HM, eftersom jag inte kan logga in eftersom jag inte har mitt clubkort med mig. Osis va? Jag lovar att den superfina kjolen som jag har sett inte kommer att finnas kvar i en 36:a senare ikväll... :-(

Nu ska jag ta en liten fikapaus och trycka i mig en hallonmuffin och lite kaffe, GOTT ska det bli! :-)

Lååååååår-kaka!!

Eller inte lårkaka, men jag har fan gjort illa mig i låret nåt så in i hellskotta!! Det är nog en sträckning, och nu sitter jag på jobbet och stinker Tigerbalsam!

Har inte så mycket mer att skriva just nu, mer än att jag ska klicka hem lite från HM idag tror jag! Bilder kommer! :-)

Tick tack...

Tiden går ju faktiskt! Det har inte varit så hemst tråkigt ändå, bara lite :-)
Om en timme får jag gå hem, wihooo! Då ska jag mysa och äta lite B&J, looooovely!!!


Lalalaaaaa...

Det är KALLT här på jobbet. Kallt och fuktigt. Vad är dealen med det??


På plats!

Är på jobbet nu. Har lite ont i magen, känner mig lite nervös. Det känns som att jag inte kommer ihåg NÅT, och så är jag helt ensam här utan någon att fråga också. Det känns inte jätteroligt.
Att jag även har insett att det nu är 1 år till nästa semester gör mig inte dagen roligare.
Hjälp mig att se saker från den ljusa sidan, för den finns en ljus sida, det vet jag.

Jag känner mig lite låg rent allmänt, och jag gillar det inte. Jag känner igen den här känslan, en känsla av rastlöshet och nästan tristess. Sommarens "stora händelse" har redan varit (alltså semestern på Mallorca) och nu är det som sagt bara jobb, jobb och åter jobb ända till nästa sommar. Jag vet inte varför det alltid blir så här, jag ser fram emot något så otroligt mycket, och när det är över så blir jag nästan lite deppig. Det är ju jättetråkigt att det ska vara så. Kan jag inte bara vara lugn och tacksam liksom? Måste det hela tiden hända något? Nej det måste det ju faktiskt inte. 
Det är så lätt att sitta här och skriva dessa ord, men så svårt att leva efter dom.
Jag känner mig lite frustrerad, jag vill så mycket just nu, jag vill ta många stora steg som enligt alla "regelböcker" är på tok för tidiga att ta. Jag ser på hur mina vänner tar dessa steg och jag bara trampar vatten känns det som.
Jag vill känna att jag är viktig, att jag gör något viktigt och bra, och just nu känns det mest som att jag planlöst lallar runt som en 21-åring i stället för att planera inför framtiden som den 31-åriga kvinna som jag faktiskt är.
Samtidigt är det svårt att sätta fingret på vad exakt det är jag vill göra med livet. Jag vill göra något, något som jag inte har gjort tidigare, jag vill vara någon annan som jag aldrig har varit tidigare, jag vill ha en annan roll, för rollen jag har nu är inte så himla intressant om jag får säga det själv.
Gaah...svamlar jag, eller är det någon som förstår mig?

Jaja, livet blir väl vad man själv gör det till, eller hur? Ibland kommer det skruvbollar som kanske strular till det, men annars är det ju faktiskt bara JAG som kan bestämma hur jag vill att MITT liv ska vara. Det är kanske just det som är så jobbigt.

Nu ska jag ta och titta mig runt här lite, kanske hittar jag något jag kan sysselsätta mig med, för det är väldigt lugnt här idag....

Mini-måndags-ångest.

Nu känns det som att jag bara vill sätta igång och jobba. Lite som att få första dagen överstökad typ. Men jag måste vänta "ända" till 14:30, eftersom jag jobbar stängning denna vecka.

Är hemma hos A nu, ska strax äta en superfrukost så att jag orkar med dagen! :-)
Skriver mer sedan!
Pussis!

Ångest...

Idag är min sista semesterdag. Buuu-fucking-huuu.
Den här sista veckan har ju varit totalt värdelös rent vädermässigt, så för mig så får det ju gärna vara så resten av sommaren också, med undantag för helgerna då så klart! Fast självklart vill jag ju att folk som startar sin semester nu ska ha det fint också, jag menar bara att det kvittar för mig! :-)

Kvällen igår var ok. Vi åt supergod middag på Terassen på casinot, och sedan gick vi in en sväng som planerat. Jag träffade massa gamla kompisar och det var jätteroligt, men spelet däremot var inte lika roligt. Jag spelade bort 80 spänn, alltså ingen stor förlust. Jag har insett att det här med spel inte är något för mig, möjligtvis internet-poker i såna fall, som jag faktiskt håller på att lära mig lite! :-)

Idag har jag och Adam varit hemma hos mamma och fikat! Vi satt i trädgården och mös i solen som faktiskt visade sig i några minuter, och Tindra sprang omkring och lekte med en boll! En riktigt mysig stund hade vi! Nu har vi delat på oss en stund, jag ska försöka hitta energi och lust till att baka supergoda hallonmuffins och så skulle Tindra behöva badas. Hon luktar lite hund nu faktiskt :-)

Ååååh.....jag....vill......inte......jobba......imorgon!!!!!!!!!

"Satsa på en trevlig kväll, Casino Cosmopoooooool"!

Shit, jag känner mig lite nervös. Ikväll ska jag gå till Casinot för första gången som gäst (jag var ju där som personal i över 6 år). Det har nu gått ett halvår sedan jag avslutade min anställning där, och nu på senaste tiden har jag haft ett litet sug att gå dit faktiskt.
Så - vi ska äta middag på stan och sedan går vi ner till "casa"! Jag har en budget, 200 spänn är allt jag får "bränna", och det lär ju gå fort!!!!!

Rapport kommer! :-)

Tindra är världens bästa hund!


Vi premiärcyklade idag!
Tindras första gång någonsin i cykelkorgen och det gick superbra!!!

Äh!

Nu har jag det lite bättre än när jag skrev mitt förra inlägg. Jag HATAR drömmar som känns verkliga, för dom bor liksom kvar i tankarna så länge... Men ÄH nu släpper jag det där! :-)

Jag sitter hemma i min soffa nu och dricker kaffe och äter kokostoppar! Så gott!!!!! Tindra är hos pappa och Adam är hemma hos sig. Ikväll ska jag träffa min farbror från Ungern som kommer med bil hit till Sundsvall idag. Pappa ska bjuda på middag! Hihi, han är så söt ibland... Jag var där tidigare idag och då skulle han liksom redovisa allt han hade gjort inför kvällens middag, typ "titta jag kan faktiskt"!

Nu ska jag lägga mig ner en stund och lyssna på regnet utanför....

Regn och åter regn.

Detta kan bli en tung dag, I can feel it.
Tunga och jobbiga drömmar inatt kommer att ge mig tunga och jobbiga tankar idag.
Men jag vet ju vad som är riktigt och vad som är overkligt, eller hur?

Hej på en stund.

Raindrops are falling on my head...

Ja vad säger man? Ännu en dag med pissväder.
Men, inte ska man deppa för det! :-)
Jag har tränat och solat idag, vilket var nödvändigt! Träningen i alla fall, solningen var bara för att vädret suger och jag vill inte tappa mina fräknar redan! :-)

Igår hade vi en liten aktivitet med mitt jobb som jag och Adam var med på! Vi spelade brännboll och åt supergod middag med massa grillat och jättegoda sallader, ostar och såser på en liten restaurang precis här i närheten! Gud så roligt det var med brännboll, men det känns i låren idag. Från att inte ha tränat (eller ens värmt upp) till att tokspringa på en gång! Haha! Riktigt kul, men lite segt idag! :-)

Idag ska jag försöka att ha en bra dag. Mina "menshormoner" har spelat några spratt med mig de senaste dagarna, och det är verkligen inget kul att ha ett humör som är som en bergochdalbana....
Först ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag nog köra upp Tindra (lilla Tindra som för övrigt inte är sig själv alls heller efter sitt löp, ingen energi eller lust till nåt annat mer än att sova, lillfisen) till pappa så att han får lite sällskap. Han är ensam lilla pappa. Imorgon kommer hans lillebror, alltså min farbror, från Ungern och hälsar på! Det ska bli roligt att träffa honom, även fast vi inte riktigt kan kommunicera med varandra. Men framför allt så blir det trevligt för pappa!

Nu måste jag stänga ner här, annars blir det inget gjort!
Tjarå!

Hello vatten och bröd!

Byxorna är mina och jag får leva snålt resten av månaden!
Jag firar med en Mumsmums! :-)

Spara eller slösa...

Åh vilken trist vecka detta är.... Veckan efter underbara Mallorca, och veckan innan jag börjar jobba igen. Vädret suger. Min lilla solbränna är typ borta. Jag hittar inte någon motivation till något. Det enda jag skulle vilja göra är att tröst-shoppa.
Igår såg jag ett par baggy jeans i en butik i stan. Jag har länge varit ute efter ett par såna, eftersom dom skulle kunna vara ett snyggare alternativ till mjukisbyxor. Jag har provat flera på bland annat Vero Moda, men har inte riktigt gillat dom som finns där.
Jag provade aldrig jeansen igår. Why, you might ask, jorå prislappen baby. Prislappen. 999:-.
Jag brukar aldrig lägga så mycket pengar på ett klädesplagg, jag är en riktig HM-tjej som tycker att 398:- är precis lagom för ett par jeans. Men jag vill verkligen ha ett par såna jeans. Jag funderar starkt på att gå in till stan och prova dom. Sitter dom som ett smäck så är det ju egentligen inget att fundera på. Jag kommer med all säkerhet att typ BO i dom om jag köper dom. Men tusen spänn......fatta vad mycket man skulle kunna handla på HM för tusen spänn.
Att jag sedan har en pojkvän som är bäst i världen på att spara pengar gör inte saken roligare, jag är nog sämst i världen på att spara pengar...

Ååååh vilket dilemma.....

Idag har jag och Adam en städardag. Han hemma hos sig och jag hemma hos mig. Jag har dammsugit och dammtorkat, och klockan 15 har jag tvättstuga. Känner jag mig själv så kommer jag att gå in till stan innan dess...
Grejen är att jag behöver lite mer nya saker också, så det är därför det tar emot så jäkla mycket att eventuellt köpa ett par jeans för tusen spänn. Jag behöver uppdatera min bh-front. Jag behöver minst ett par nya "vardagsskor". Jag behöver det och det och det och det..... SUCK!

Jaja, jag går nog in till stan och hoppas på att jeansen är fula och i helt fel modell helt enkelt. Det skulle vara allra bäst.

Just ja!!! Jag ska köpa en liten present också! :-)
Min vän Jessica blev mamma inatt till en liten babygirl! Välkommen till världen Maya!! :-)
Det blir nog en liten bebisoutfit från HM, dom har ju sååååå söta bebiskäder!! Mamma Jessica kanske också får en liten present! ;-)

Nu gör jag ett ryck, jag uppdaterar senare!

Seg som kola...

Idag har varit en seg dag. Rolig men seg.
Det var jätteroligt att träffa Anna, som alltid! Vi åt lunch på Body in Motion, och Anna hade med sig min favvo-ögonskugga från Stila som hon hade köpt till mig på Sephora i New York förra vecka! Sweet va? :-)

Ikväll är tv'n på och Michael Jackson hyllas. Lite överdrivet är det faktiskt, håller ni inte med?

Nu ska jag och Tindris ta en kvällspromenad hem till Adam, sov så gott bloggisarna!

Lunch-dejt!

Woohooo!
Nu ska jag iväg och träffa världens bästa Anna Barthold!!! Det var alldeles för länge sedan nu!!
Kul ska det bli!


Hej hej!

Dagens boktips!

God morgon!
För ett par år sedan när jag var i Thailand så hade jag med mig en bok som jag då tyckte var den bästa bok jag hade läst. Det var "Tusen små bitar" skriven av James Frey. Jag har läst den två gånger och den är verkligen otroligt bra!
Kan ni då ana hur glad jag blev när jag innan vi skulle åka till Mallis hittade uppföljaren!!!!?? Av en slump såg jag den i en hylla i en bokaffär, den var rosa och fin och när jag såg vilken författare det var så var jag tvungen att kolla vad den handlade om och det var ju just fortsättningen på den första boken. Den heter "Min vän Leonard" och är nästan ännu bättre än den första! Jag grät vid tre olika tillfällen (och jag har nog aldrig gråtit när jag har läst en bok förut, eller jo, när jag läste "Marley och jag" grät jag ju också).
Så, har ni tråkigt en dag, gå och köp dessa böcker, jag LOVAR att ni inte kommer att bli besvikna!!!!



"Tänk dig att du vaknar på ett flygplan. Du har ingen aning om var du har varit eller vart du är på väg. Ditt ansikte är sönderslaget och att du har blåmärken och sår på hela kroppen. Du har ingen plånbok, inga pengar, inget jobb. Polisen letar efter dig. Tänk dig att du bara är 23. Och att det har hänt förut...James Frey ställdes inför denna surrealistiska situation. Tusen små bitar är berättelsen om vad som hände sedan. Det är en intensiv, oförutsägbar och gripande berättelse om drog- och alkoholmissbruk som det aldrig har blivit beskrivet förut."



"23-årige James har precis kommit ut från fängelset. Han är äntligen drogfri, men förvirrad, pank och olycklig. När flickvännen Lily begår självmord är han på väg att gå under. Leonard, en vän från tiden på behandlingshemmet, tar honom under sina vingars beskydd. Han blir James räddning. Leonard lever varje dag som om den vore den sista. Han är en ytterligheternas man; såväl generös och karismatisk som oerhört farlig, med kontakter i den undre världen. Leonard uppmuntrar James till att skriva, han förser honom med pengar och ett mycket okonventionellt arbete.
"Min vän Leonard" är en ömsint skildring av en far- och son-relation, skriven i samma avskalade stil som föregångaren, storsäljande "Tusen små bitar". Det är också ett trovärdigt porträtt av en ung mans hårda väg tillbaka till ett liv utan missbruk.
"

Tyskar tyskar....

Hello!

Jag är som sagt hemma nu efter en väldigt skön vecka på Mallorca med min älskade!
Allt har varit jättebra, men det var inte riktigt som vi hade förväntat oss, men det behöver ju inte betyda att vi är missnöjda på något sätt för det! :-)
Vi bodde på ett ställe som heter El Arenal som ligger ca 30 minuter med lokalbuss väster om Palma. Arenal skulle kunna beskrivas som ett litet "mini-tyskland" då ca 70% av alla turister där var tyskar ( resterande 30% var spanjorer och engelskmän och så några ynka % skandinaver). Det var tyska människor, tyska butiker, tyska restauranger, tyska hotell och tyska biluthyrare vart man än tittade. Texter på skyltar var alltid på spanska (så klart) följt av tyska och SEDAN engelska. Haha!
Vi bodde på Hotel Palma Bay, som är ett all-inclusive hotell, och både jag och Adam hade känslan av att all-inclusive skulle vara lite "lyx", men så var det inte riktigt. Visst, all mat och all dryck (och hur mycket man ville äta och dricka av det) ingick, men det var väldigt mycket "skolmatsal" över det hela. Själva restaurangen låg en trappa ner i byggnaden (källar-feeling), och det var en stor buffé uppdukad vid varje måltid. Men det var så mycket folk, och det var så mycket liv och rörelse (läs hög volym) så att sitta ner och äta en fin, romantiskt middag var liksom inte ett alternativ. Maten bestod av lite olika rätter, men allt var väldigt tysk-inspirerat. Det var alltid god mat, men kvalitén på maten kanske inte var den bästa, och så just känslan av att stå och köa (med folk som inte fattar att man SKA köa) och hetsen att försöka hitta ett ledigt bord drog ner det allmänna betyget lite tyvärr.
Vi bodde i ett fint och fräscht litet rumt, och själva hotellområdet var också jättefint, så där ska vi verkligen inte klaga!

Ca 400 meter nedanför vårat hotell låg stranden som var UNDERBAR! Jättefin sand och jättefint, klart turkost medelhavsvatten. Synd bara att alla dessa tyskar (nu snackar vi stora gäng med ständigt öldrickande ungdomar) ockupperade stranden hela tiden.... Tyskar, tyskar, everywhere tyskar....

På onsdagkväll åkte vi in till Palma en sväng. Vi kollade läget, knäppte lite kort och åkte hem. Vi var lite trötta och sega eftersom det var så sjuuuukt varmt. För att uppskatta Palma (som verkar vara en jättefin stad) så måste man nog kanske planera lite bättre än vad vi gjorde...haha, dåligt av oss! :-)

På torsdagen åkte vi på en båttur som var helt underbar! Vi åkte först buss till Palma och sedan åkte vi en katamaran ut på havet och snorklade, badade och solade! Vi åt lunch på båten mitt ute i havet! Sååååå nice!!!! Det var en helt underbar dag, lugn och skön, borta från stojjet på hotellet.

Annars har vi inte gjort så mycket mer än att sola, bada, läst böcker, pussats, ätit, druckit och bara tagit hand om varandra och njutit av att vara borta från vardagen i Sundsvall. Precis som man ska göra på semestern!

Nu ska jag ta och fräsha till mig lite, det är nämligen "Birsta-väder" här i Sundsvall idag, och jag och hjärtat ska åka ut och kika lite!
Just ja! Jag ska tipsa om två OTROLIGT bra böcker senare! Böcker som får en att både skratta rakt ut och även fälla några tårar. Men det gör jag senare! :-)


Hej då!

Heeeeeeeemmaaaaaaaa!!!

Hellooo!!!!
Fatta att jag har varit utan internet (alltså facebook och bloggar) i en vecka nu!
Helt frivilligt, och jag har aldrig mått bättre!

Veckan på Mallorca har varit underbart skön, jag lovar att komma med en "rapport" i morgon, nu vill jag bara ligga i min soffa och lukta på Tindra en stund! Det är ok va?





RSS 2.0